Wat en waar?

Samen met stichting Present organiseren we één keer in de maand een spellenavond voor jongeren tot 18 in het AZC Utrecht.

Waarom?

Vluchtelingen in Utrecht, of ze hier nu kort of langer zijn,hebben net als wij behoefte aan een zinnige dagbesteding, uitbreiding of verdieping van sociale contacten en een plek of moment om even te ontkomen aan al het moeten van het dagelijks leven. Door de maandelijkse spellenavond proberen we een gezellige laagdrempelige avond te organiseren waarin de jongeren niets hoeven en van alles mogen.

Hoe gaat dat?

Soms zijn er veel jongeren en soms maar twee. En eigenlijk maakt dat ook niet zoveel uit.
De ene keer praten we dan over hele interessante dingen, zoals taal en schrijven we van alles en nog wat voor elkaar op. De andere keer probeert de één nog beter of sneller een spelletje te spelen of begrijpen dan de ander. Soms zijn we veelal met de taalbarrière bezig en soms rollen we alleen maar dobbelstenen. Elke week is weer anders en de kans is groot dat er weer nieuwe gezichten bij zijn gekomen of een oude bekende weer even binnenwandelt. Wij merken dat samen spelen (net als bijvoorbeeld sporten) op een speciale manier verbinding kan brengen, en daar doen we het voor.

​Mocht je interesse hebben in wat Present doet, hieronder een
voorbeeld. Voor meer informatie:
https://stichtingpresent.nl/utrecht/home/vluchtelingen-en-
vrijwilligerswerk/


Een gezellige ontmoeting  – en elkaar leren kennen Voor groepen. Als je nieuw bent in Nederland, of al jaren in procedure zit, kunnen dagen lang zijn. Al jaren organiseert Present gezellige projecten waarin Utrechters en nieuwe Utrechters elkaar ontmoeten. Schaatsen, voetballen, pizza eten, biljarten, picknicken, samen koken of spelletjes doen. Alles kan. We bereiden het graag samen met je voor en leggen de contacten zodat je een mooie avond of middag hebt met elkaar.

 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Laat hier je gegevens achter en we houden je op de hoogte van van onze activiteiten.