Ik ben Hanneke Wieringa en woon en werk sinds 2010 in Utrecht. Van beroep ben ik secretaresse en dat doe ik al meer dan 14 jaar.
 

De weg hier naar toe

In 2009 ben ik in aanraking gekomen met vrijwilligerswerk in Zuid Afrika (ZA). Vanaf dat moment is het verlangen gegroeid om voor een langere periode te mogen wonen en werken in ZA om daar de mensen te helpen en bij te staan in (geestelijke) nood.
Afgelopen jaar deed zich de mogelijkheid voor om dit verlangen werkelijkheid te laten worden. Ik ben gaan praten met verschillende zendingsorganisaties over wat denkbaar zou zijn. In november 2014 heb ik een project van OM bezocht in Pretoria en heb ik gesproken met verschillende mensen op het kantoor van OM South Africa.
Organiseren zit in mijn DNA en dat kan ik straks kwijt in mijn toekomstige baan. DV januari 2016 hoop ik te vertrekken naar mijn nieuwe bestemming.


Mijn werkzaamheden

Ik ga in Pretoria aan het werk als directiesecretaresse voor de directeur van OM SA. Daarnaast houd ik mij bezig met het mede organiseren van Go Challenge. Met dit evenement willen we de kerken en gelovigen uit alle lagen van de bevolking mobiliseren om de liefde van Jezus Christus uit te delen. Door middel van een 4 daagse conferentie worden de deelnemers toegerust. Direct na deze conferentie volgt een 7 daagse Outreach waarin de deelnemers bij zichzelf kunnen nagaan of de vaardigheden die ze hebben geleerd kunnen toepassen. Hierdoor mogen ze ervaren wat het is om ook anderen deze blijde boodschap te verkondigen. Tevens bezoek ik lokale bewoners van het township Mamelodi om er voor hen te zijn en indien gewenst met ze te bidden. Een afwisselende baan waarin ik mijn bijdrage kan leveren en anderen kan ondersteunen en bemoedigen.


Mission Discipleship Training

De eerste 5 maanden ga ik een discipelschapstraining volgen in Pretoria. In een totaal andere cultuur leer ik, samen met christenen uit de hele wereld, God, Zijn wil, karakter en woord beter kennen. Het doel van deze training is: ‘toerusten, trainen en voorbereiden van het verspreiden van het evangelie in de hele wereld. Het is een internationale gemeenschap waar ik samen met andere deelnemers en stafleden leef op een afgesloten terrein. Ik krijg veel Bijbelstudie, praktische workshops over wereldzending en de verschillende soorten evangelisatie. Naast de theorie wordt er ook concreet handen en voeten gegeven aan het geloof. Met verschillende korte zendingsacties (van 1 middag tot aan 2 weken) leer ik om de theorie direct in de praktijk te brengen. Denk hierbij o.a. aan straatevangelisatie, kinder- en jongerenwerk of opvang van dak- en thuislozen. Deze training lijkt mij erg verrijkend en kan ik goed toepassen in mijn diverse werkzaamheden. 


Mijn visie

Ik ben erg dankbaar dat ik Jezus Christus in mijn leven heb leren kennen. Ik merk dat ik elke dag nog leer en groei over wat de Bijbel mij over Hem te zeggen heeft. Ik vind het belangrijk dat ook andere mensen Hem leren kennen en laten weten hoeveel Hij van iedereen houdt en hoe kostbaar je voor Hem bent. Ik heb het verlangen om mensen om mij heen te dienen met mijn talenten.

Je kunt mijn ervaringen ook volgen op mijn website.