Je bent van harte welkom in onze coronaproof kerkdienst!


We houden wekelijks samenkomsten en de diensten worden via een livestream uitgezonden. We volgen als kerk hierin de richtlijnen vanuit de overheid en vanuit het steunpunt KerkenWerk.

Er kunnen maximaal 30 mensen in het gebouw en een onbeperkt aantal mensen kunnen het vanuit huis meebeleven. Iedereen in de leeftijd van 0-100 is welkom (we hebben geen crèche of bende geregeld, dat doen de mensen die samenkomen gezamenlijk).

Op sommige zondagen hebben we geen dienst in het gebouw maar mogen alleen de kinderen komen. Ook zijn er zijn speciale diensten voor . Kijk bij het rooster en in de agenda voor het hele overzicht.

Ook als gast ben je op zondagen welkom! We houden een plekje voor je vrij. Wel willen we graag dat je je van tevoren aanmeldt. Aanmelden kan via dit formulier.
 

Aanmelden via de Scipio app

Leden kunnen zich aanmelden via de Scipio app. Elke zondag nodigen we een andere wijk uit. Kijk in de Scipio app in welke wijk je woontp. Je kunt je een week van tevoren aanmelden voor elke dienst. 

Voor alle wijkendiensten geldt dat alle volwassenen en kinderen die willen komen zich moeten aanmelden via de Scipio App. Helaas is er niet voor iedereen tegelijkertijd plek. We vragen je om niet te komen als je klachten hebt.

Heb je de Scipio app nog niet? Weet je niet hoe het werkt? Lukt het aanmelden niet? Voor alle vragen over de Scipio app kun je mailen met app@opstandingskerkutrecht.nl.


Richtlijnen overheid

Voor het gebruik van ons kerkgebouw en inrichten van de samenkomsten volgen we de richtlijnen en voorschriften van de overheid en het RIVM en de vanuit het landelijk kerkverband aangereikte richtlijnen. We hebben een paar dingen geregeld die helpen om de gezondheid van jou en de mensen in jouw omgeving te waarborgen. Wil je ze even doorlezen voordat je komt?

Wanneer de situatie daarom vraagt en richtlijnen veranderen zal ook ons gebruik van het gebouw en inrichting van samenkomsten veranderen. De digitale mogelijkheden om samen te komen zullen dan vaker worden gebruikt.

 

Livestream of Zoom

Voor iedereen die niet aanwezig zijn in het gebouw zal een livestream worden aangeboden en soms (bijvoorbeeld tijdens momenten van de bendes) een samenkomst via Zoom. De uitnodiging met de link hiervoor ontvang je via de nieuwsbrief die we wekelijks versturen. Als je die nog niet ontvangt meld je dan even aan via het formulier hiernaast.

Op zondagen dat je niet naar het gebouw komt, moedigen we je aan om met je huiskring of in je wijk samen te komen (en houd je daarbij aan de richtlijnen van het RIVM) zodat we elkaar wel vaker kunnen zien en spreken. Samen kunnen bidden en het leven delen.

 

Rooster diensten en wijken

Het schema van de diensten en wie er worden uitgenodigd vind je hier.


Huiskringen

Er zijn in het kerkgebouw drie zalen beschikbaar om als huiskring bij elkaar te komen. De zalen zijn zo opgesteld dat iedereen netjes de 1,5 meter ruimte aan elkaar kan geven. De zalen zijn 7 dagen per week gratis te boeken voor huiskringen. Het boeken van de zalen kan via de Scipio App en via deze link.

Na het reserveren krijg je een bevestigingsmail en voorafgaand krijg je nog nadere instructies over hoe de zalen te gebruiken. Super makkelijk! Kom dus als huiskring, wijkgenoten, taakveld of team bij elkaar. Veel jeugdkringen maken er al gebruik van!


 

Veelgesteld vragen

Welke richtlijnen volgen we?

Voor het gebruik van ons kerkgebouw en inrichten van de samenkomsten volgen we de richtlijnen en voorschriften van de overheid/RIVM en de vanuit het landelijk kerkverband aangereikte richtlijnen. Het CBB heeft daarvoor een gebruiksplan opgesteld.

Hoeveel mensen mogen in het kerkgebouw?

Vanwege de grootte van het gebouw zijn in totaal 100 personen welkom (naast de personen die meewerken aan de dienst/samenkomst). Vanwege de richtlijnen is het nodig dat iedereen die in het gebouw is, is aangemeld.

Hoe moet ik me aanmelden?

Aanmelden voor een dienst kan via de Scipio app. Om het voor alle leden zo goed mogelijk te verdelen kan je je aanmelden voor een dienst als jouw wijk aan de beurt is.

Hoe weet ik wanneer ik welkom ben in de dienst?

Zie het schema met de diensten waarin staat aangegeven wanneer welke wijk zich kan aanmelden. In de Scipio app kan je bij je eigen gegevens zien in welke wijk jij woont/kringlid bent.

Ik ben gast, mag ik ook komen?

Zeker, je bent van harte welkom! Elke dienst houden we ook wat plekken beschikbaar voor gasten. Wil je komen, vul dan dit formulier in.

Waar moet ik me aan houden als ik naar het gebouw kom?

  • Anderhalve meter afstand houden tussen mensen die niet tot hetzelfde huishouden behoren;
  • mensen die ziek of verkouden zijn verzoeken we dringend om thuis te blijven, samen met anderen uit hun huishouden;
  • een mondkapje dragen bij binnenkomst en vertrek;
  • handen desinfecteren bij binnenkomst;
  • zo min mogelijk gebruik maken van de wc’s;
  • volg de aanwijzingen van een gastheer/gastvrouw;

Mogen we zingen in de kerk?

Helaas, in ons gebouw is het nog niet mogelijk als gemeente samen te zingen. Dat heeft te maken met ventilatie, hoogte van het gebouw en opstelling van de stoelen. Tijdens de diensten is wel een band aanwezig die met voldoende afstand kan en mag zingen en voorgaan in aanbidding.

Hoe weet ik waar ik moet gaan zitten in de kerk?

Bij binnenkomst wordt aan iedere bezoeker uitgelegd waar hij/zij kan zitten door de gastheer / gastvrouw.  

Hoe zit het met kinderen en crèche?

Ook kinderen zijn in de diensten welkom (naast de eigen kinderdiensten die elke maand worden georganiseerd). Het is praktisch lastig een rooster voor de bendeleiding te maken, dus we verwachten dat aanwezige leden met elkaar voor de aanwezige kinderen zorgen. De bende-ruimtes zijn daarvoor beschikbaar.
Daarbij geldt dat jongeren onder de 18 jaar onderling geen 1,5m afstand hoeven te houden. De volwassenen moeten wel 1,5m afstand houden.

Wat doen we als de situatie rondom Corona verandert?

Wanneer de situatie daarom vraagt en richtlijnen veranderen zal ook ons gebruik van het gebouw en inrichting van samenkomsten veranderen. De digitale mogelijkheden om samen te komen zullen dan intensiever worden gebruikt.

Wat zijn de digitale mogelijkheden?

De meeste diensten zullen ook live te volgen kunnen zijn via livestream en/of Zoom. Het techniek team werkt hard aan deze mogelijkheden zodat we met elkaar de samenkomsten kunnen beleven.

Hoe zit het met mijn privacy?

In het kader van de privacywetgeving (AVG) is het van belang dat iedereen die in de dienst komt weet dat tijdens de dienst opnamen worden gemaakt ten behoeve van de livestream voor mensen die niet aanwezig kunnen zijn. De diensten zijn in principe enkel beschikbaar voor leden van de gemeenschap van de Opstandingskerk (leden en vrienden).
Indien je je aanmeldt voor een dienst, dan worden je gegevens gebruikt om je bij de ingang te registreren. Je contactgegevens worden gebruikt als blijkt dat je in de buurt bent geweest bij iemand die Corona had.
Voor gasten geldt dat hun aanmelding en contactgegevens tot 14 dagen na de dienst worden bewaard hiervoor.

Wat kan ik de zondagen doen dat ik niet in de kerk ben?

Omdat niet iedereen tegelijk in het gebouw kan zijn is er de meeste zondagen voorzien in een livestream of Zoom-dienst. We moedigen gemeenteleden aan te bekijken of ze die zondagen met hun huiskring of in de wijk samen kunnen komen om de dienst samen te volgen (met inachtneming van de richtlijnen van de overheid).

Koffie en garderobe

Helaas wordt er voorlopig geen koffie geschonken voor en na de diensten. Ook het gebruik van de garderobe wordt afgeraden, ieder moet zijn/haar jas meenemen in de kerkzaal.

Ik heb nog een vraag of een idee.

Neem contact op met Roelof via voorzittercbb@opstandingskerkutrecht.nl voor je vraag of idee.  


 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Laat hier je gegevens achter en we houden je op de hoogte van van onze activiteiten.