Vensterstudeer door Jan Peter Kruiger

Vensterstudeer door Jan Peter Kruiger

28 april 2017 Jaap

Indonesië

De eerste weken van mei reis ik met de familie van Loon, de vader van Marleen en haar twee broers en schoonzussen, langs de plekken waar vader van Loon gelegerd is geweest in de periode van 1946 - 1950. De vorige reis waren we niet compleet vanwege een familiedrama en reisden we met een groot gezelschap mee. Slechts één keer kruisten we zijn pad van toen. Als soldaat heeft hij een uitvoerig dagboek, als 90 jarige kon hij zelf daarmee via Google een tweede reis uitstippelen …! Het belooft een bijzondere reis te worden.

Kennismakings- en doopbezoeken

Al vanaf 2004 reizen Marleen en ik samen door Utrecht om met je kennis te maken en om ons met je te verheugen over de geboorte van je kind. Geen idee eigenlijk hoeveel bezoeken we al gedaan hebben maar het moet in de honderden lopen. Minimaal 3 bezoeken in een week maal veertig weken per jaar maakt honderdtwintig en dat keer twaalf en een kwart komt uit op een vijftienhonderd bezoeken. Tjonge, wat hebben we die bezoeken heel veel teweeggebracht.

Eerder bleef Marleen net zo lang aanhouden tot ze je te pakken had, met ansichtkaarten versturen en al. Nu sturen we één, hooguit twee keer een mail. Geen reactie = geen bezoek. Mocht jij wellicht daardoor of een andere reden geen kennismakingsbezoek hebben gehad, mail gerust naar dominee@geloofhet.nl

Meerdere Sprekers

Seizoen 2016/2017 hebben we als gemeente voor het eerst ervaring opgedaan in het samenwerken met de Stadshartkerk (Amstelveen) en Mijdrecht. Dat resulteert in verschillende sprekers en daarom zie je mij minder vaak. Positief is dat ik veel meer rendement hebt van de gemaakte preek, die kan ik nu drie keer houden. Liever zou ik ‘thuis’ spelen maar aan de andere kant is de voorbereidingstijd langer, dus grondiger. Het voordeel is dat we verschillende karakters hebben als sprekers dus ook een verschillende manier van presenteren en hoe je een onderwerp benadert. Het is de bedoeling om het volgend jaar weer zo te doen. Het jaarthema is al in ontwikkeling. De werktitel is ‘Karakter’.

Een ander voordeel van meer sprekers is dat we elkaar soms vrij kunnen spelen. Die zondagen gebruik ik dan om ergens in een Utrecht-groep te zijn of eentje op te starten. Deze manier van kerk zijn is het meest nieuw maar zeer beloftevol.  

Het tweede deel van Jan Peter's blog volgt binnenkort.