Jeugd: wat gebeurt er eigenlijk?

Jeugd: wat gebeurt er eigenlijk?

17 oktober 2018 Miriam

Bendes
Het schooljaar is alweer wat weken van start gegaan en zo ook de bendes (peuter- en kindergroepen in de kerk). Voor de kleuters zijn we gestart met een nieuwe methode voor bijbelonderwijs: ‘Opstap’. Voor de kinderen van zes tot en met twaalf jaar gaan we methode ‘Clik’ volgen. Door aan te sluiten bij hun eigen niveau en beleefwereld (door middel van verhalen, verwerking, liedjes en spelletjes), hopen we de kinderen een compleet beeld mee te geven over geloven waarbij de Bijbel centraal staat.
We zijn heel blij en dankbaar voor de grote groep kinderen die onze gemeente rijk is. Hun onbevangen en pure geloof is een zegen voor onze hele gemeente. Daar mogen we allemaal een voorbeeld aan nemen en daar danken wij God voor. Daarbij is er ook dit jaar weer een grote groep mensen die zich met liefde, toewijding en geloof inzetten voor alle kinderen. Dankzij deze mensen kunnen de kinderen een mooie, veilige plek hebben in de gemeente waarin zij horen over de liefdevolle, genadige Redder die Jezus voor hen is.

Jeugdkringen
De jeugdkringen zijn er voor tieners vanaf de brugklas. Binnen deze kringen willen we een veilige en open ruimte creëren voor de tieners om zich verder te verdiepen in de Bijbel. Daarbij sluiten we graag aan bij de vragen, twijfels en ervaringen waar zij zelf mee komen. Daarnaast willen we ook graag op een gezellige manier tijd met elkaar doorbrengen zoals samen eten of een film kijken.
We zijn blij en dankbaar voor alle koppels die zich ook dit jaar weer inzetten om de tieners te begeleiden binnen deze kringen. Voor twee jeugdkringen zijn we nog op zoek naar een tweetal, bij voorkeur een man en een vrouw, die begeleiding willen geven. Lijkt je het wat om hier een bijdrage aan te leveren of wil je er meer over weten? Neem dan contact met mij op door een bericht te sturen naar jeugd@geloofhet.nl.

Daarnaast hebben de tieners iedere twee weken in de zogeheten ‘5-minutes’ tijdens de dienst de mogelijkheid om zich te verdiepen of te laten toerusten in een onderwerp dat speciaal voor hen is uitgekozen. Zo willen we de tieners zich meer betrokken laten voelen bij wat er op zondagochtend in de kerk gebeurt. Komt u eens een dienst bijwonen in de Opstandingskerk? Uw kinderen zijn van harte welkom aan te sluiten bij deze ‘5-minutes’ en natuurlijk ook bij de bendes.
Wij wensen alle kinderen, tieners, kinder- en jeugdwerkers een mooie, gezellige en gezegende tijd met elkaar tot verdere opbouw van geloof en voor de hele gemeente!
 
Miriam Franssen
Jeugdouderling