Het gemeenteweekend was geweldig!

Het gemeenteweekend was geweldig!

29 april 2019 Info

Gemeenteweekend 2019


De foto's zijn gemaakt door Nathania (www.nathaniaphotography.nl)

In het weekend van 12-14 april zijn we met elkaar op gemeenteweekend geweest in het mooie Hierden. Onder bijzondere omstandigheden hebben we met elkaar mogen nadenken over het thema “to be known” (gekend zijn) mogen nadenken en dit meteen in praktijk kunnen uitvoeren.

Het was een geslaagd weekend met in totaal meer dan 120 deelnemers. Op vrijdagavond hield theaterdominee David Heek een theatraal verhaal over “jezelf blootgeven”. Op zijn eigen wijze gaf hij mee dat als je gekend wil worden je jezelf mag laten zien, niet door naakt te zijn maar door je te kleden in “innig medeleven, goedheid, bescheidenheid, zachtmoedigheid en geduld” (Kol3:12).

De avond werd vervolgd door een gezellige borrel rond het kampvuur en spelletjes bij de open haard. Bij een vorsttemperatuur van -30C zijn er die nacht er tientallen helden uit onze gemeente blijven slapen in tenten. Ondanks de kou en de korte nacht was het een heel avontuur om dat met elkaar te beleven en hadden velen het niet willen missen.

Op zaterdagochtend sprak Tim Vreugdenhil ons toe en gaf mee dat we als kerk mogen bouwen aan een cultuur van gekend worden. Aan de hand van Johannes 15:9-17 presenteerde hij de kernwaarde van zo’n vriendschapscultuur: blijven (abide), luisteren, intimiteit en je leven geven voor je vrienden.  

Zaterdagmiddag kon er in- en ontspannen worden. Zo gingen er een aantal (door de sneeuw) mountainbiken en wandelen. Weer anderen gingen sporten of spelletjes spelen bij de open haard. Er was veel tijd om elkaar te ontmoeten en te leren kennen.

De middag werd beëindigd met een stilte-sessie onder leiding van Ard en Peter. Zij namen ons mee in de gedachte vorming van een stiltedienst en lieten ons nadenken over onze associaties met het thema “gekend worden”. Via de band Genesis, de Mattheuspassion en Openbaring 2:17 deden ze ons voor hoe hun associatieve gedachten gevormd worden. De middag werd afgesloten met een uur lang praise onder leiding van Renze en Nadine.

Het gemeenteweekend was super gezellig en inspirerend. Met elkaar genoten we van elkaars aanwezigheid en leerden we elkaar kennen. Dank aan de vrijwilligers die hebben meegeholpen om dit voor elkaar te krijgen.Heb je het weekend gemist? ga dan volgende keer gewoon mee! Wil je mee helpen organiseren? Meld je dan bij Annefrouke Haaksema of Albert Munneke.

Tot volgend jaar!