Goed 2018 & drie weken Uganda

Goed 2018 & drie weken Uganda

05 januari 2018 Info

Goed 2018!

Wat een mooie familie kerst dienst met de kinderen, wat een koor en muzikanten op de eerste kerstdag en wat een sterke en herkenbare ervaringen van broers en zussen tijdens de oudejaarsdienst via de seculiere muziek!

Hulde aan iedereen (ik schat per dienst ruim 40) die door zijn en haar inzet deze diensten tot een succes maakte!

Het waren prachtige afsluitingen van het jaar van onze Here Jezus Christus nummer 2017. In het nieuwe jaar krijgen we weer volop kansen.
We mogen samen leven als Gods familie met onze grote Broer en onze Vader naar de mooie nieuwe eeuw.

En het nieuwe jaar begint voor ons met een vliegende start: drie weken vrijwilligerswerk in Oeganda. 

In week 2, 3 en 4 treffen Marleen en ik heel wat Ugandese oma’s. Een tour op zich. Om de dag zullen we reizen in hobbelende bussen over stoffige wegen. Een aantal projecten zijn nieuw en kennen we enkel van rapportages. Als het werk het toelaat hopen we één nacht in een tentje (kamperen blijft ons ding) op een resort door te brengen.
Voor de oma’s (veel van hen kunnen amper lezen) is het nog een veel grotere tour de force. Nadenken over het vermarkten van de eieren en het zelfstandig runnen van hun bedrijfje; het is allemaal nieuw voor ze. Een aantal oma’s hebben er slag van en lopen met een iets rechtere rug. Ze genieten ervan dat ze in the picture zijn, er wordt weinig naar hen omgekeken. Niet alle projecten lopen evengoed overigens.
Jesca, een Ugandese vrouw van 33 jaar, is fulltimer in dienst van Quails for Africa en coacht deze oma’s voortdurend. Zonder haar zou het niet te doen zijn. Zij reist gelukkig steeds met ons mee.

JP deelt graag de wonderlijke dingen die hij tegenkomt in zijn leven als dominee. Dit doet hij geregeld in zijn nieuwsberichten op de de website van de Opstandingskerk.