Evolutie

Evolutie

07 maart 2018 Jan Peter

Het was voor mij een grote schok om toe te laten dat, denkend vanuit een grote knal, God niet startte met een volmaakte wereld maar er juist naartoe op weg is. Altijd was in mijn hoofd het paradijs het startpunt, de zondeval de veroorzaker van alle ellende daarna, maar dankzij Jezus is er weer hoop.

Ik loop theologisch achter. Billy Graham heeft al veel eerder gezien dat het mooi is om te geloven in een God die alles maakte, maar nog vele malen mooier om te beseffen dat Hij in staat is uit één cel al het mooie te laten ontstaan. Ik heb van het boek van Gijsbert van den Brink (En de aarde bracht voort) een leesverslag gemaakt, een praat-stuk gemaakt en daarnaast wat kortere artikelen verzameld met verschillende standpunten. Een huiskring vroeg of ik hierover wilde komen doorpraten met hen. Zeer boeiend!

Het is goed om elkaar beter te leren kennen rondom onderwerpen die ons allemaal ter harte gaan. Nodig me gerust uit. Met een beetje geduld lukt het altijd om een avond of een deel van de avond te prikken.
Ook kunnen we centrale thema-avonden gaan beleggen. Ik ben er voor in.
Er is een al een groepje met geïnteresseerden maar tot dusver heeft nog niemand de organisatorische koe bij de horens gevat...

JP deelt graag de wonderlijke dingen die hij tegenkomt in zijn leven als dominee. Dit doet hij geregeld in zijn nieuwsberichten op de de website van de Opstandingskerk.