Doe mee in de kerk, jij bent nodig!

Doe mee in de kerk, jij bent nodig!

14 september 2019 Info

Wellicht heb je de afgelopen weken de verschillende oproepjes voor de invulling van diverse taken al voorbij zien komen. We brengen ze graag nogmaals onder je aandacht:

 

Ouderling taakveld jeugd

Voor het taakveld Jeugd zijn we per direct op zoek naar een nieuwe (jeugd)ouderling die zich wil inzetten om dit taakveld verder door te ontwikkelen. Concreet denk je na en ontwikkel je mee aan het beleid rondom jeugd en kinderen in onze kerk. Eens per maand sluit je aan bij de vergaderingen van het kernteam.
Mocht je hier interesse in hebben, neem dan contact op met Melanie Knieriem


 

Ouderlingen pastoraat

Vanwege het aftreden van een aantal ouderlingen uit het team pastoraat, zijn we op zoek naar nieuwe ouderlingen. Binnen het team pastoraat werk je samen met elkaar voor de pastorale zorg van de gemeente. Je bezoekt gemeenteleden die dat nodig hebben en mag daarin hen helpen met pastorale of geloofsvragen. Dat hoef je niet alleen te doen, het team pastoraat helpt en ondersteunt elkaar ook met het uitvoeren van deze bijzondere taak.
Mocht je hier interesse in hebben, neem dan contact op met Hans van der Mijden


 

Taakveld Missionair

Denk jij graag na over hoe je geloof buiten de vier muren van de kerk handen en voeten kan geven en hoe je hierin ook andere gemeenteleden kan helpen? Dan is het taakveld missionair naar jou op zoek! Samen met het team missionair denk je na over hoe je onze missionaire kant van de gemeente verder kan uitbouwen. Je mag verbinding maken met andere kerken in de buurt en initiatieven die er al zijn.
Mocht je hier interesse in hebben, neem dan contact op met Arjen de Snoo.


 

Taakveld CBB

Bij de CBB kan je op een heel praktische manier meehelpen te bouwen aan de gemeente. Eens per maand vergaderen we met elkaar. Verder heeft iedereen een zelfstandige rol die slechts een paar uur (1-3) per week kost. Lees onderstaande rollen eens door en kijk of je ergens kan bijdragen. Zit er niets tussen maar wil je wel graag meedoen, neem dan ook contact op met Roelof Schuurman!

Concreet is het CBB nu op zoek naar:
 

Boekhouder

Altijd al 3 ton per jaar willen uitgeven? Dit is je kans! Als boekhouder heb je verantwoordelijkheid voor de financiële administratie van de kerk. Dit houdt o.a. in het verrichten van betalingen, incasseren van VVB, boeken van facturen, facturatie van zaalhuur en uitbetaling van het salaris van de dominee. Je hebt daarbij een vaste sparringpartner in vorm van de penningmeester (Bernd de Vries). Hierdoor ben je actief betrokken met van allerlei zaken van materiële aard welke binnen onze kerk spelen. De functie kost gemiddeld 2,5 uur per week. Voor meer informatie neem contact op met Alexander Boersema (boekhoudingcbb@gmail.com).
 

App en website beheer

Heb jij interesse in het (door)ontwikkelen van de App voor de gemeente? Kan jij het beheer van de website en emailadressen op je nemen? Jong of oud, man of vrouw, met of zonder ervaring.. het maakt niet uit. Je bent van harte welkom om te helpen met de digitale kant van de gemeente.
 

Verhuurmanager

Ben jij goed in contact onderhouden met mensen binnen en buiten de kerk? Als verhuurmanager is het jouw taak om het aanspreekpunt te zijn voor de verhuur en gebruik van het gebouw. Je beheert de agenda, onderhoudt mailcontact met huurders en zorgt dat de deur open kan (sleutelbeheer).
 

Secretaris/projectmanager

Wil jij de Chief of Everything Else worden binnen de gemeente?  Als secretaris ben je rechterhand van de voorzitter en help je de CBB effectief te blijven. Daarnaast is dit een vrije rol waarin je dingen kan oppakken die nu blijven liggen.